Hammadde olarak toz formundaki malzemenin kullanıldığı bu teknolojide support olarak bilinen destek parçaları
yoktur. Toz polyamid malzemenin lazer ile katman katman sinterlenmesi sonucunda tamamlanan baskılar ölçüsel hassasiyet ve mukavemet konusunda son ürün kalitesindedir.
Lazer, toz üzerinden nesnenin enine kesitini izler. Polyamid tozu erime noktasının hemen altındaki bir sıcaklıkta ısıtır ve erime noktası sıcaklığında sinterleyerek toz içindeki parçaları katı bir forma getirir.
Parçalar baskı sonrası zımparaya gerek duymaz. Kimyasal parlatma adı verilen yüzey pürüzsüzleştirme işlemi için uygundur ve bu sayede tozlu görünümden uzaklaşıp plastik enjeksiyon kalitesinde parçalar elde edilmesini sağlar.
Gelişmiş PA12 bazlı polimer malzeme, çok çeşitli endüstriyel
uygulamalara uygundur:
Ana Özellikler:
İşlem kolaylığı için optimize edilmiş formül
Termal özelliklerinin dengeli performansı
Yüksek malzeme yeniden kullanılabilirliği
Örnek Uygulamalar:
Fonksiyonel parçaların seri üretimi
Karmaşık geometriler
Yüksek kaliteli prototipler
Birçok endüstri uygulaması için çok yönlü kullanım
AMT PostPro3D’nin teknolojisi aracılığıyla gerçekleştirilen buharlı pürüzsüzleştirme, yüksek kaliteli bir yüzey elde eden otomatik düzeltme işlemidir. Kimyasal parlatma, çeşitli termoplastik polimerlerin yüzeyini iyileştirir. İşlem, polimer parçaların kompleks iç boşluklarını da parlatır.
Bu yüzey kaplama, parçaları hem biçim hem de işlev açısından enjeksiyon kalıplama ile rekabet edebilir hale getirebilir. Yarı parlak bir görünüme sahip tek tip, sızdırmaz bir yüzey oluşturur. Geliştirilmiş yüzey ayrıca nihai gerilme mukavemeti, esnemede verim ve kırılmaya kadar geçen uzama yüzdesi dahil olmak üzere 3D baskılı parçaların genel performansını artırır.