THK Üniversitesi MARKUT Takımı Başarıdan Başarıya Koşuyor

THK Üniversitesi MARKUT Takımı Başarıdan Başarıya Koşuyor

Teknodizayn olarak 3D Baskı sponsoru olduğumuz Türk Hava Kurumu Üniversitesi – MARKUT takımı başarılarına bir yenisini daha ekleyerek hem ülkemizi hem de bizleri gururlandırmaya devam ediyor.

ODTU’ nün düzenlemiş olduğu BOEİNG destekli VTOL (Vertical Take-Off Landing) dikine kalkıp iniş yapabilen insansız hava aracı (DİK-İHA) yarışmasına katılan MARKUT takımı 3D Printer ile baskı hizmetlerimizden de yararlanarak başarılı bir tasarıma daha imza attı.
Ekibin yarışmada başarıyla tamamladıkları görev senaryosu şu şekildedir : İki ODTÜ öğrencisi ormanda kaybolmuştur. Ekibin görevi otonom insansız hava aracını kullanarak bu öğrencilerin yerlerini bulmak ve acil ihtiyaçları olan bir şişe suyu ulaştırmaktır.

Yarışma 11 – 12 Kasım 2017 tarihinde ODTU’de gerçekleştirilmiştir ve “Raporlama” ile “Uçurma” şeklinde iki kategoriden oluşmaktadır.Türk hava Kurumu Üniversitesi Markut ekibi olarak raporlama da birinci uçurmada dördüncü olmuştur.

Aynı zamanda Markut ekibi projeleri ile 2018’de ABD’de düzenlenecek olan ve dünyanın en prestijli hava aracı tasarım yarışması olarak kabul edilen Design-Built-Fly yarışmasına katılmaya hak kazandı.
Markut ekibinin yanında 3D Baskı sponsoru olarak yer almaktan mutluluk duyuyor ve başarılarının devamını diliyoruz.
error: Content is protected !!